15 července, 2014

Bezlepkové knedlíky

Objevila jsem recept na výborné bezlepkové knedlíky, které jsou zároveň snadné a rychlé na přípravu. Pokaždé, když se je chystám dělat, tak složitě vyhledávám recept, protože si ho nepamatuji.  
A kam jinam s ním, než sem :-)


200 g bezlepkové mouky (vyzkoušela jsem už Schar B, Mantler, Jizerku)
10 g droždí
200 ml vlažného mléka
burizony (1 hrst)
1 vejce
1 lžíce oleje
cukr, sůl

Ve vlažném mléce s trochou cukru rozpustíme kvasnice. Poté v míse smícháme s moukou, vejcem, solí. Šlehačem zpracujeme v pěkné těsto a na závěr vmícháme burizony.

Zapékací misku lehce vymažeme olejem a těsto do ní vložíme. Mísu dáme do mikrovlnky a pustíme na přibližně 10 vteřin. Poté neotvíráme a necháme kynout.  
Když těsto nakyne zapneme troubu na plný výkon na 5 minut.

A je hotovo! 

Fotka z minulého vaření, kdy jsme si je dali se svíčkovou. Pošmákli jsme si všichni :-)


Žádné komentáře: