13 dubna, 2014

Ložnice v novém kabátku

Ještě než jsme se stěhovali, plánovala jsem si, jak budu kterou místnost ladit. Téměř u všech pokojů jsem měla předem nějakou představu, kromě ložnice.  Když tam každý večer ulehám, zdá se mi místnost smutná a holá (nemám ráda holé stěny). A tak jsem přemýšlela, jak ji zlepšit.

Z letní dovolené jsme si jako suvenýr přivezli dřevěnou loď. Chtěla jsem tak postupem času (a dovolených) nasbírat doplňky do ložnice a dát ji tak styl. V hlavě se mi začala rodit myšlenka, že od lodě bych se měla odrazit. Držet se námořnického tématu a hlavně barev. A tak jsem různě koukala po látkách a přemýšlela, jak vymalovat. 

Předminulý týden jsem si šla do švadlenky koupit vatelín na dětské deky a ze zvyku koukla do regálu s látkami. Pruhovaná látka a ještě ke všemu v námořnických barvách. Zajásala jsem. Na doplnění jsem přibrala ještě látku s rybami a doma vše uložila k ostatním látkám. Dál jsem dumala, co přesně chci ušít. 
A pak přišla nová Marina a v ní ryby. Nápad uzrál.

Včera byl Mára u babičky a dědy, takže jsem zasedla ke stroji a šila a šila a šila... :-) 

Jsem s výsledkem moc spokojená. Je to teda zatím mezikrok, ještě plánuji nějakou poličku a obrázky na doplnění a taky jsem si vysnila jakousi tmavě modrou kotvu.
 Důležité však je, že se mi teď bude chodit daleko lépe spát, protože se mi to líbí :-)







Když jsem dnes odpoledne zavěsila ryby na zeď, komentoval to muž slovy, že je mi snad jasné, že musím takové ušít i Márovi, jinak mi je tam nenechá. :-)
Jasné mi to bylo, dnes byl u druhého dědy, takže jsem ve tvoření ryb pokračovala :-)) Pět jich máme my v ložnici, pět jich má Mára. Ať se nepereme.



Pěkné dny a díky za návštěvu! :-)

3 komentáře:

Veronika řekl(a)...

Bezva nápad , úžasná ložnice. Moc se ti vše povedlo.

Napadnicek řekl(a)...

Moc hezká,útulná ložnice.Šikula.

Napadnicek řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.